Logo telstar-online.nl

Oorzaak brand Smitshoek bekend

  •   keer gelezen   Regio

Lansingerland - Vanmiddag heeft er een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden voor de inwoners van de Smitshoek in Bergschenhoek. Gisteravond even voor acht uur brak brand uit in een seniorenwoning aan de Smitshoek. Rond negen uur kon het sein brand meester worden gegeven. Tijdens deze tragische gebeurtenis is een dodelijk slachtoffer gevallen. Er waren geen gewonden.

Tijdens de bijeenkomst sprak burgemeester Ewald van Vliet zijn medeleven uit met de bewoners van het appartementencomplex en de nabestaanden van het slachtoffer. Zijn dank ging uit naar de hulpdiensten, die erger hebben weten te voorkomen. Ook had hij waardering voor de houding van de bewoners, die rustig de evacuatie hebben ondergaan. Medewerkers van de gemeente hebben zorg gedragen voor een spoedige evacuatie, alle inwoners hebben adequate huisvesting gevonden, bij familieleden, verzorgingshuizen of hotels.

Veiligheid

Gisteravond en vandaag zijn er luchtmetingen gedaan. Hieruit bleek dat er geen gevaarlijke gassen zijn vrijgekomen. De brandweer heeft de woningen aan de Smitshoek vanochtend rond 11 uur vrijgegeven. De komende dagen werkt eigenaar / verhuurder Woonzorg Nederland hard aan het weer bewoonbaar maken van de woningen. Deze woningen worden zonodig schoongemaakt en daar waar nodig voorzien van nieuwe ruiten en (nood)deuren. Op dit moment kunnen alle bewoners weer terug naar hun woningen, op vier woningen na.

Uitslag technisch onderzoek

De uitkomst van het onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een misdrijf. De brand is ontstaan in de nabijheid van het bed, vermoedelijk door kortsluiting.

Vrouw komt om bij brand in Bergschenhoek

Meer berichten