Tweede overvaller supermarkt aangehouden

Regio 42 keer gelezen

Delft - De recherche van Bureau Delft hield deze week de tweede verdachte aan van de overval op een supermarkt aan de Nassaulaan. Gewapende mannen overvielen dinsdag 9 juni rond 19.40 uur de supermarkt aan de Nassaulaan.

De daders, die er met een buit vandoor gingen, stapten in een gereedstaande auto en vluchtten weg. De auto werd kort daarop in de directe omgeving aangetroffen.

De politie sloot het gebied rond de supermarkt af, zette een helikopter in en startte een burgernet actie. Mede dankzij burgernet en de snelle reactie daarop van omwonenden kon de politie al snel een 16-jarige jongen uit Delft aanhouden. De tweede verdachte was sindsdien spoorloos.

Onderzoek door de recherche leidde naar een 20-jarige Delftenaar. De recherche kon hem dinsdag 25 augustus aanhouden. De 20-jarige heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de overval. De Delftenaar wordt vandaag, vrijdag 28 augustus, voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 16-jarige verdachte die kort na de overval werd aangehouden zit nog steeds vast in een jeugdinrichting en wordt inmiddels verdacht van meerdere overvallen. Het onderzoek naar de derde verdachte gaat dan ook verder.

Politie Haaglanden heeft de aanpak van overvallen in relatie tot veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van dergelijke misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners.

Zoekactie in Wippolder naar overvallers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant