Vaccinatie baarmoederhalskanker

Regio 48 keer gelezen

Regio - In Den Haag en Leidschendam-Voorburg startte dinsdag 3 maart een regionale inhaalcampagne van het Rijksvaccinatieprogramma baarmoederhalskanker (HPV) voor meisjes die zijn geboren op of na 1 januari 1993 t/m 31 december 1996. Er gaven ongeveer 1.000 meisjes gehoor aan de oproep, wat neerkomt op zo’n 70%. In totaal worden 1.440 meisjes in Leidschendam-Voorburg opgeroepen voor de campagne.

In de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer hebben ongeveer 25.000 meisjes een oproep ontvangen om zich gratis te laten vaccineren. Een volledige inenting tegen baarmoederhalskanker bestaat uit drie prikken. Het vaccinatieschema van de inhaalcampagne is verdeeld over de periode maart-september. De organisatie is in handen van de GGD/Den Haag en de GGD Zuid-Holland West.

Vanaf september worden dan 12-jarige meisjes gevaccineerd tegen baarmoederhalskanker. Op de website www.prikenbeschermdenhaag.nl van de GGD/Den Haag en de GGD Zuid-Holland West is praktische informatie te vinden over de inhaalcampagne in de regio. Ook is een regionaal callcenter dagelijks bereikbaar van 7.00 tot 22.00 uur via tel. 070 311 52 70.

Een ander geluid:

> Onrust rond vaccin baarmoederhalskanker neemt toe

>Zembla (video)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant