M-melding leidt tot grote vuurwerkvangst

Regio 67 keer gelezen

Regio - Politie Haaglanden trof donderdag 4 december 1700 kg illegaal vuurwerk aan in een loods aan de Leehove in De Lier.

In oktober kwam bij de anonieme meldlijn M. een melding binnen van illegaal vuurwerk dat in de loods opgeslagen zou zijn. Naar aanleiding van deze melding startte het Regionaal Milieu Team (RMT) van Politie Haaglanden eind oktober een onderzoek.

Het onderzoek leidde op 4 december naar een inval in het bedrijfspand. In het pand trof het RMT onder andere 105 Chinese rollen, 180 lawinepijlen en 3376 nitraatklappers aan. Het vuurwerk werd in beslag genomen en is in afwachting van de vernietiging opgeslagen. Behalve het vuurwerk werden in de loods ook nog 17 sloffen illegale sigaretten in beslag genomen.

De huurder van de loods, een 42-jarige inwoner van De Lier, was op het moment van de inval niet aanwezig. Hij meldde zich op verzoek van de politie later op de dag op het politiebureau. Daar werd hij aangehouden en ingesloten. Later die dag hield de politie nog een 27-jarige inwoner uit de De Lier aan. Beiden verdachten verklaarden het vuurwerk in België te hebben gekocht om hier in de regio te kunnen verkopen. De twee inwoners uit De Lier zijn in verzekering gesteld en worden vrijdag 5 december voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Risico’s

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale opslag van vuurwerk. De kans op ontploffing en ontbranding is aanzienlijk. Heeft u informatie over illegale opslag van vuurwerk bij u in de buurt? Belt u dan de tiplijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Klik hier voor meer foto's

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant