Logo telstar-online.nl

Baby Ali in buitenland

  •   keer gelezen   Regio

Delft - Uit het onderzoek naar de vermissing van de negen maanden oude Ali Al Aqol is gebleken dat het kind door zijn vader mee is genomen naar Syrië.

De 32-jarige vader nam zijn zoontje zaterdag 22 november mee tijdens een bezoek aan de woning aan het Dirk Costerplein. De politie ondernam direct actie. Onder meer Sms-alert en Burgernet werden ingezet in de hoop het kind snel terug te vinden. Toen dat geen resultaat opleverde, werd besloten een foto van het kind vrij te geven aan de media.

De media-aandacht leverde een aantal tips op. Onder deze tips was een reactie van een medewerker van een reisbureau uit Delft. De man verklaarde dat hij vermoedelijk aan de vader van het kind een aantal dagen voor de vermissing een retourticket naar Syrië had verkocht.

De vader blijkt op zaterdag 22 november, slechts enkele uren nadat hij zijn zoon meenam, in Brussel op het vliegtuig naar Syrië te zijn gestapt. Hij heeft daarvoor gebruik gemaakt van valse identiteitspapieren. De retourvlucht stond gepland op dinsdag 26 november. Van deze vlucht vanuit Syrië terug naar Brussel heeft de man echter geen gebruik gemaakt.

Het vermoeden bestaat dat de man vanuit Syrië probeert om met zijn zoon de grens met Irak over te gaan. De recherche bracht de 20-jarige moeder van het kind op de hoogte. Zowel de man als het kind staan internationaal gesignaleerd.

Opsporing Verzocht: baby ontvoerd

Meer berichten