Logo telstar-online.nl
Dijkgraaf Van Haersma kreeg een koude douche van het bedrijf.
Dijkgraaf Van Haersma kreeg een koude douche van het bedrijf.

Telling stembiljetten een aanfluiting

  •   keer gelezen   Regio

Regio - De voorlopige uitslag van de waterschapsverkiezingen is uitgesteld omdat het verwerken van de stembiljetten langer duurt dan gepland.

Dinsdagavond 25 november bleek dat het bedrijf dat door de waterschappen is ingehuurd om de stembiljetten te verwerken, niet aan de contractuele afspraken kan voldoen. De voorlopige uitslag is nu niet eerder dan zaterdag 29 november bekend. De definitieve uitslag wordt wel volgens de planning op 2 december om 10.00 uur vastgesteld.

Dijkgraaf Van Haersma Buma van het Hoogheemraadschap van Delfland betreurt de gang van zaken ten zeerste: "Net als vier jaar geleden ontstaat het beeld dat waterschappen niet in staat zijn om verkiezingen te organiseren. We gaan uitzoeken of we de schade voor Delfland kunnen verhalen op het bedrijf dat de stembiljetten verwerkt. Maar het kwaad is natuurlijk al geschied."

De vertraging heeft als gevolg dat de voor woensdag 26 november om 14.00 uur geplande zitting van het stembureau wordt voortgezet op vrijdag 28 november om 16.00 uur. In die vergadering beoordelen de leden van het stembureau vooral de geldigheid van de uitgebrachte stemmen.

De aangekondigde uitslagenavond op donderdag 27 november vindt nu plaats op zaterdag 29 november om 16.00 uur in de Vijverzaal van het Gemeenlandshuis in Delft. Iedereen is hier van harte welkom.

Ook de start van (openbare) coalitieonderhandelingen wordt uitgesteld. De lijsttrekkers van de gekozen partijen maken nu op zaterdag 29 november na het bekend worden van de voorlopige uitslag afspraken over de start van de coalitieonderhandelingen. Zodra hier meer over bekend is, staat dit op de website van Delfland, www.hhdelfland.nl.

Waterschapsverkiezingen

Meer berichten