Politieacademie komt naar Zoetermeer

Regio 202 keer gelezen

Regio - De Politieacademie opent medio 2010 haar deuren in Zoetermeer. Hiervoor wordt een opleidingscentrum gebouwd aan de Amerikaweg tussen De Boerderij en Locomotion. De bouw start waarschijnlijk volgend jaar zomer. Op 30 oktober 2008 ondertekenen het college van B&W van Zoetermeer en de Politieacademie een overeenkomst om de komst van de Politieacademie te bekrachtigen.

De Politieacademie in Zoetermeer verzorgt vanaf 2010 onderwijs voor studenten die een opleiding op mbo-niveau volgen tot assistent politiemedewerker, politiemedewerker en allround politiemedewerker. Op jaarbasis worden dan ongeveer 1.076 studenten in Zoetermeer opgeleid uit de korpsen Haaglanden, Hollands Midden en het KLPD.

Wethouder Bé Emmens is enthousiast over de komst van de Politieacademie: "Behalve Locomotion en De Boerderij is er nog weinig bedrijvigheid aan de Amerikaweg. De Politieacademie vult deze braakliggende witte vlek op de kaart op een uitstekende manier op. Daarbij sluit de Politieacademie erg goed aan bij een aantal andere activiteiten op veiligheidsgebied die wij al in Zoetermeer hebben: de AIVD, de KLP en de securityopleiding van de ICT-academie."

De Politieacademie is nu nog gevestigd aan de Wegastraat in Den Haag, maar deze locatie wordt op termijn opgeheven. Daarom was de Politieacademie op zoek naar een nieuwe locatie en de keuze voor Zoetermeer was snel gemaakt.

De heer Van Baal, voorzitter van het College van Bestuur van de Politieacademie is te spreken over de plannen: "Wij zochten een betaalbare nieuwbouwlocatie om zo een eigen onderwijslocatie te hebben in de regio Haaglanden. Die hebben we nu gevonden in Zoetermeer. Hier kunnen onze studenten in een prettige, veilige en uitstekend bereikbare omgeving opgeleid worden voor het politievak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant