Ch!pz bij buikdansles in Tolhek

Regio 74 keer gelezen

Pijnacker – Twee leden van de popgroep Ch!pz hebben vorige week vrijdag, 18 januari, een bezoek gebracht aan de buikdansende kinderen in wijkgebouw Tolhek. Deze ontmoeting werd gevolgd door een camerateam, vanaf februari is het programma Ch!pz Dance Xper!enZ te zien bij Z@pp van de Tros.

Enkele weken geleden werd Melissa, ofwel buikdanslerares Safira, benaderd door een medewerker van Endemol met de vraag of zij samen met leden van de popgroep Ch!pz mochten komen kijken bij de buikdansles voor kinderen in wijkgebouw Tolhek. Het doel van deze ontmoeting was het televisieprogramma Ch!pz Dance Xper!enZ.

Vanaf februari is Ch!pz iedere dag bij Z@pp van de Tros te zien in het nieuwe programma Ch!pz Dance Xper!enZ. Steeds meer kinderen zijn, onder meer door ongezonde voeding en te weinig beweging, te zwaar voor hun leeftijd. C!lla, Rach-l, Kev!n en Peter willen de strijd aangaan met het probleem waar steeds meer jongeren mee te kampen hebben: overgewicht.

Met de gedachte ‘kom uit je luie stoel en kruip achter de computer vandaan’ presenteert Ch!pz de Ch!pz Dance Xper!enZ. Iedere week gaat Ch!pz met de kijkers en dansje instuderen en informatie geven over bewegen, gezond eten en gezond leven. Gedurende tien weken werkt Ch!pz toe naar een groot evenement om de reeks televisieshows af te sluiten.

Buikdansles

Aan het begin van elke week wordt er kort uitgelegd welk liedje er die week gedaan wordt. Het dansje dat hierbij hoort, wordt naarmate de week vordert, langer. In het weekend komt er een grote show waarin Ch!pz het dansje doet en oefent met de kinderen. Ch!pz probeert op deze manier de Nederlandse kids veel meer aan het dansen te krijgen.

Safira Bellydance verleende met groot enthousiasme medewerking aan dit programma. “De kinderen waren door het dolle heen en hadden zich er mooi voor opgetut”, vertelt Melissa/buikdanslerares Safira. “Ze waren vanwege file wat verlaat maar toen ze aankwamen, begonnen de meiden te gillen. Eindelijk waren zij er: Peter en C!lla.”

Na de ontvangst, volgde actie. “We hebben een deel van de buikdansles laten zien maar vooral wat de meiden allemaal al kunnen. Peter en Ch!lla waren erg onder de indruk van de bewegingen. Zij hebben ook goed meegedaan en kwamen tot de conclusie dat buikdansen moeilijker maar ook véél leuker is dan ze hadden verwacht.”

Spannend

Drie van de zes meiden (Irene, Mendy en de jonge Safira) zijn door Peter en Ch!lla geïnterviewd. “Ze vonden dit onwijs spannend! Ch!pz én ook nog eens een camera op je gericht, daar wordt je wel verlegen van”, aldus juf Safira die eveneens aan een interview werd onderworpen waarin van alles over haar zelf en de Oriëntaalse dans werd gevraagd.

Nadat alle officiële toestanden achter de rug waren, hebben alle meisjes een handtekening gehad van Peter en Ch!lla en zijn er foto’s gemaakt van deze bijzondere ontmoeting. “Het was een hele informele en gezellige sfeer. Waanzinnig leuk om eens mee te maken. Een gebeurtenis die de meiden niet snel zullen vergeten, en dat in Pijnacker!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant