Actie Boeren Planten Bomen

za 12 jan 2008, 23:48 Regio

Regio - Landschapsbeheer Zuid-Holland houdt deze winter voor de vijftiende keer de actie Boeren Planten Bomen. De actie is bedoeld om boeren en andere bewoners van het Zuid-Hollandse platteland te stimuleren streekeigen struiken en bomen aan te planten.

Tot vrijdag 22 februari 2008 kunnen de bestelformulieren ingeleverd worden, het plantmateriaal wordt enkele weken later thuisbezorgd zodat het aan het begin van het voorjaar kan worden aangeplant. De actie wordt twee keer per jaar gehouden, in februari en oktober.

Groen platteland

Tijdens de actie kan tegen lage prijzen een uitgebreid assortiment struiken en bomen worden besteld. Knotbomen langs percelen, leilinden om de boerderij, hoogstamfruitbomen, streekeigen sierbomen en -struiken op het erf, jonge boompjes op een niet-gebruikt stukje grond; op deze wijze kan de eigen boerderij en het erf aanzienlijk verfraaid worden. Bijzonder is het uitgebreide assortiment oude hoogstamfruitrassen dat te bestellen is.

Het plantmateriaal is van prima kwaliteit. Het is gegarandeerd ziektevrij en wordt betrokken van gerenommeerde kwekers. Landschapsbeheer Zuid-Holland zorgt verder voor goede instructies voor de aanplant, verzorging en bescherming. Tevens kan er beschermingsmateriaal besteld worden, denk aan boompalen, gaas e.d.

Gratis bestelboekje

Bewoners van het Zuid-Hollandse landelijke gebied kunnen het boekje Boeren Planten Bomen met het complete assortiment gratis aanvragen bij Landschapsbeheer Zuid-Holland. In het boekje staat een uitgebreide beschrijving van de struik- en boomsoorten met voor elke soort een vermel¬ding van bodemeisen, toepassings- en gebruiksmogelijkheden en de betekenis voor natuur en landschap. Ook gratis advies (telefonisch of aan huis) over wat nu aan te planten is mogelijk. Wacht met het aanvragen hiervan niet tot het laatste moment!

Het boekje en de bestellijst zijn aan te vragen bij Landschapsbeheer Zuid-Holland, www.landschapsbeheerzuidholland.nl of telefoon 0182 – 683 666.

De actie Boeren Planten Bomen wordt ook door Landschapsbeheer Utrecht en Zeeland gehouden

Uit de krant