Integrale hennepactie in Delft

Regio 52 keer gelezen

Delft - Bij een integrale hennepactie in Delft wist de politie dinsdag 20 januari in totaal vijf hennepkwekerijen te ontmantelen. Medewerkers van diverse disciplines doorzochten in totaal tien panden. In de Rotterdamseweg, Van Foreestweg, Ternatestraat troffen de agenten drie in werkingzijnde kwekerijen aan.

In twee locaties bleek er sprake te zijn van een kwekerij in oprichting of was er spiralen van een net geoogste kwekerij. In totaal namen agenten ruim 1300 hennepplanten in beslag. Bij een pand hield de politie een man aan die verklaarde ‘dat hij slechts de planten water kwam geven’. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de eigenaren of gebruikers van de panden.

Posters geplakt

Op de ramen van al deze vijf panden hangen nu de posters met de tekst; “Weer één opgerold! Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt? Bel (anoniem) 0800-7000”. Na het oprollen van een hennepkwekerij voorzag de politie de woning van een poster waarop staat vermeld dat er in die woning een hennepkwekerij is opgerold. Met deze aanpak wil de politie buurtbewoners attenderen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij in hun buurt en op de gevaren die deze kwekerijen met zich meebrengen. De poster moet daarnaast een afschrikwekkende werking hebben voor potentiële kwekers.

Gevaarlijke situaties aangetroffen

Bij de hennepactie werden in totaal 1300 hennepplanten aangetroffen en vernietigd. Bij vier woningen bleek dat er stroom werd gestolen en dat de installaties dusdanig slecht waren aangelegd, dat er een grote kans op brand was. Alle woningen zijn afgesloten van gas en licht. De woningbouwcorporaties zullen bij alle betreffende panden een uitzettingsprocedure starten.

Integrale aanpak

Het was de eerste actie sinds de ondertekening van het hennepconvenant eind vorig jaar. Daarin is afgesproken dat de politie samen met betrokken partijen, de gemeente Delft, de Belastingdienst, woningcorporaties en het Openbaar Ministerie, de hennepteelt samen aanpakken.

Anonieme tips

De politie kwam de hennepkwekerijen op het spoor na anonieme tips. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant