Extra alcoholcontroles in Haaglanden

Regio 6 keer gelezen

Haaglanden - Politie Haaglanden gaat de komende periode rond de feestdagen extra alcoholcontroles houden. Genoemde controles gaan in de hele regio plaats vinden.

Tijdstippen en locaties zullen daarin steeds verschillend zijn. De extra controles zijn een aanvulling op de reguliere alcoholcontroles van Politie Haaglanden. Bestuurders die zich als een echt BOB gedragen en de P van ‘Prima’ blazen krijgen een BOB chocolaatje. Het Stadsgewest Haaglanden maakt dit mogelijk. Politie en Stadgewest willen hiermee het belang van een nuchtere BOB onderstrepen en mensen belonen die het goed doen. Uiteraard worden de drinkers beloond met een boete.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl.(=0,5 promille) Voor beginnend bestuurders (minder dan vier jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl. (=0,2 promille). Per 1 oktober is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De nieuwe cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Uit de krant