Vliegende brigades Verkeerspolitie KLPD

Regio 147 keer gelezen

Regio - De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten gaat de komende weken met vliegende brigades op gebruikelijke en ongebruikelijke plaatsen en tijdstippen langs het autosnelwegennet alcoholcontroles houden.

In het kader van de campagne “BoB blijft BoB’ wil de Verkeerspolitie met deze controles een bijdrage leveren aan het terugdringen van het alcoholgebruik in het verkeer rond de feestdagen en de daarbij behorende kerst- en Nieuwjaarborrels.

Verkeersdoden

De alcoholcontroles hebben tot doel om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Uit de gegevens van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat uit 2005 waren er in ons land door het gebruik van alcohol in het verkeer 115 verkeersdoden te betreuren. Het aantal verkeersslachtoffers als gevolg van een alcoholongeval wordt geschat op 2600. De maatschappelijke kosten hiervan bedroegen in 2003 ongeveer 2 miljard Euro.

Stoppen is blazen

De controles worden tijdens de trajectsurveillance uitgevoerd op parkeerplaatsen, maar ook onderaan op- en afritten. In het kader ‘stoppen is blazen’ zullen alle bestuurders die worden staande gehouden een blaastest ondergaan. Tijdens deze controles zullen andere aspecten die de verkeersveiligheid ongunstig kunnen beïnvloeden niet uit het oog worden verloren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant