Logo telstar-online.nl

Jeugdgroep aangehouden in Haaglanden

  •   keer gelezen   Regio

Haaglanden - De politie verwacht met de aanhouding van vier jongeren een jeugdgroep te hebben opgerold die zich bijna anderhalf jaar lang bezig hield met het plegen van een groot aantal strafbare feiten.

Begin augustus 2008 hield de politie twee jongens (16 en 17 jaar) uit Poeldijk aan op verdenking van diefstal van een boot. Na hun aanhouding bekenden de twee jongens dat ze vanaf 2007 een groot aantal strafbare feiten hebben gepleegd. Dit deden ze veelal met zijn tweeën, maar ook met anderen.

Vaste kern

De dadergroep bestond in totaal uit zeven jongens uit de regio Westland en één jongen uit Zoetermeer. De twee aangehouden jongens uit Poeldijk behoorden samen met nog twee anderen (16 jaar uit Zoetermeer en 17 jaar uit Naaldwijk) tot de harde kern. Vier andere jongens pleegden ook strafbare feiten, maar waren niet zo actief als de rest van de groep. Het gaat om een 16-jarige jongen uit Naaldwijk, een 17-jarige jongen uit De Lier en twee jongens (17) uit Poeldijk.

In totaal verhoorde de politie veertien jongeren uit Poeldijk en omgeving. De jongens die tot de ‘harde kern’ behoorden, worden verdacht van de volgende feiten; diefstal van twee boten, diefstal van kooikarpers uit een vijver, vernielingen aan auto’s en brandstichting in auto’s op het terrein van een autohandelaar, vernieling van een lichtmast en autospiegels.

Autospiegels

De jongeren bekenden de afgelopen maanden een groot aantal autospiegels te hebben afgetrapt in Naaldwijk, Honselersdijk en ’s-Gravenzande. Opmerkelijk is dat er hiervan bij de politie maar twee aangiftes binnen zijn gekomen. Gedupeerden kunnen nog altijd aangifte doen van vernieling. Andere delicten die de jongens hebben bekend zijn diverse diefstallen van hengelspullen, scooters, onderdelen van scooters, fietsen en ook een groot aantal winkeldiefstallen in Den Haag en in het Westland. Verder werd er ook brand gesticht bij het scoutinggebouw Madestein.

De jeugdige verdachten pleegden de meeste strafbare feiten in het Westland, maar ze weken ook wel eens uit naar Zoetermeer of Den Haag.

De politie heeft aan de hand van de bekentenissen slechts vijfentwintig zaken terug kunnen vinden waarvan aangifte is gedaan en wil daarom wijzen op het belang van het doen van aangifte. De totale schade bedraagt minimaal 50.000 euro.

Meer berichten