Politie lost schoten in polder bij N470

Regio 12 keer gelezen

Zoetermeer – Politieagenten losten donderdag 27 december rond 03.00 uur twee waarschuwingsschoten om een inbreker aan te houden.

Een 23-jarige man uit Rotterdam brak vlak daarvoor in een woning aan het Leiwater in. Hij stal daar de autosleutels van de bewoner en ging er vandoor in de auto. Autorijden bleek echter niet de sterkste kant van de Rotterdammer; hij reed eerst tegen de pui van de overburen en reed onderweg tegen verkeersborden en palen aan. Politiewagens zetten de achtervolging in en op de N470 stopte de man uiteindelijke de auto.

Vervolgens reed hij achteruit tegen het portier van een daarachter stilstaande surveillance auto. De agent die daar stond, kon nog net wegspringen. De man vluchtte daarop te voet de weilanden in. De agenten losten twee waarschuwingsschoten, waarna de man zich aan liet houden. Op het politiebureau werd proces-verbaal opgemaakt. De Rotterdammer wordt verdacht van inbraak, autodiefstal, vernieling, verlaten van de plaats van een ongeval, roekeloos rijden, rijden onder invloed en poging doodslag cq zware mishandeling.

Uit de krant