Luchthaven wil meer contact met buren

Regio 49 keer gelezen

Regio - Rotterdam Airport wil beter met omwonenden communiceren over de activiteiten en geluidshinder op en rond de luchthaven.

Dat zeggen de directie van de luchthaven en de Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR) naar aanleiding van onder meer een belevingsonderzoek onder omwonenden van Rotterdam Airport.

De wens komt voort uit het onderzoek door de bureaus Awareness / Adecs Airinfra in opdracht van de CMLR, beter bekend als de Commissie 28. Deze commissie, ingesteld door de minister van Verkeer en Waterstaat, geeft onder andere adviezen over het omgaan met geluidhinder rond het Rotterdamse vliegveld.

De onderzoeksbureaus adviseren de luchthaven om meer informatie te verstrekken over (te verwachten) geluidshinder en vliegroutes, openingstijden, handhaving en overtredingen.

De directie van de luchthaven erkent dat verbetering mogelijk is en heeft een aantal aanbevelingen inmiddels overgenomen. Zo worden bijvoorbeeld vluchten met andere type toestellen dan de reguliere dienstregeling aangeeft, apart vermeld op de internet pagina's van de luchthaven, de Commissie 28 en de DCMR.

Volgens de onderzoekers betaalt een verdere investering in de relatie met de omgeving zichzelf terug omdat met een groter draagvlak uiteindelijk ook commerciële doelstellingen beter kunnen worden gerealiseerd.

› Nieuwsitem: Wonen naast een luchthaven...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant