Nieuw gemaal en vaart in polder Berkel

Regio 157 keer gelezen

Berkel - Vandaag, 30 november, nam het Hoogheemraadschap van Delfland het nieuwe gemaal Meerpolder en de Ruijvense Watering in de polder Berkel, officieel in gebruik.

Hoogheemraad J.J.J.M. van der Burg verrichtte de openingshandeling, samen met wethouder J. de Rijke van de gemeente Lansingerland, bij gemaal Meerpolder dat geplaatst is bij de kruising Meerweg/Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs. Het gemaal en de vaart horen bij een pakket aan maatregelen, dat Delfland uitvoert, om de kans op wateroverlast in de polder Berkel te verkleinen en de waterkwaliteit te verbeteren. Door de komst van de Vinex-wijk Meerpolder en de N470, ontstond de noodzaak voor verbetering van de afvoer van water uit de polders. Ook voor aanpassing en uitbreiding van het watersysteem waren deze maatregelen van belang. Daarom zijn er nieuwe sloten en vaarten aangelegd om het water naar het gemaal Meerpolder te kunnen brengen. Het ontwerp van het gemaal is afgestemd op de omgeving. Het gemaal kan 90.000 liter water per minuut wegpompen. Zodra het water op de Ruijvense Watering te hoog staat wordt het water, via een zogenaamde cascade, afgelaten naar het gemaal Meerpolder.

Delfland werkte bij de uitvoering van dit project samen met de provincie

Zuid-Holland. De naast het nieuwe gemaal aangelegde Ruijvense Watering zorgt voor een verbinding tussen de Voorafsche Polder en de Meerpolder. De verbinding heeft als doel de afvoer van het water vanuit de Voorafsche Polder naar hoger gelegen vaarten te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant