Beroving bij station RandstadRail

Regio 46 keer gelezen

Ypenburg/Leidschenveen – Politie Haaglanden zoekt getuigen van de beroving van een 14-jarige Hagenaar, maandagavond 26 november onder het Randstadviaduct bij station Leidschenveen.

De jongen was daar omstreeks 18.00 uur aan het skaten, toen hij werd aangesproken door een jongen die hem naar zijn mobiele telefoon vroeg. De dader was dermate intimiderend dat het slachtoffer zich gedwongen voelde zijn gsm af te geven. Hierna is de dader het perron op gevlucht. Toen het slachtoffer een paar minuten later ook naar het perron rende, zag hij nog net de Randstadrail richting Den Haag vertrekken. Aangezien de verdachte nergens meer was te bekennen, is de kans aanwezig dat hij in de vertrekkende Randstadrail zat.

De dader was een jongen van Noord-Afrikaanse komaf. Hij was tussen de 16 en 18 jaar oud en had kort haar. Opvallend was dat hij een dun snorretje had, waar dunne streepjes tussenuit geschoren waren. De jongen had ook opvallend dikke wenkbrauwen. Op zijn hoofd droeg hij een zwart Nike-petje, waarvan het logo aan de rechter bovenkant zat. Hij droeg een zwarte stoffen jas tot over zijn heupen, met daaronder een donkerkleurige broek en zilver/witte Nike Air Max schoenen met een vleugje rood. Het slachtoffer heeft nog gezien dat de verdachte sigaretten van het merk Marlboro rookte en een flesje cola bij zich had.

De politie wil graag in contact komen met twee meisjes en een jongen die het slachtoffer op het perron van het station opgevangen hebben. Daarnaast worden mensen die iets gezien hebben van de beroving of de verdachte menen te (her-)kennen aan de hand van het signalement verzocht zich te melden. U kunt de recherche van Bureau Ypenburg/Leidschenveen bereiken via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant