Grote brand bedrijfsverzamelgebouw

Regio 20 keer gelezen

Regio/Zoetermeer - Gisteravond om tien voor twaalf is brand uitgebroken in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Chroomstraat 45 in de gemeente Zoetermeer. Hierbij wist de brandweer één iemand te redden en raakte verder niemand gewond.

De brandweer werd gebeld door de overbuurman die melden dat hij rook zag bij Pantheon Automatisering op nummer 45. Bij aankomst waren de eerste ruiten gesprongen en sloegen de vlammen naar buiten. Hierop is meteen grote brand gemaakt en zijn de eerste vijf autospuiten direct ingezet.

Bij het verder doorzoeken van het bedrijfsverzamelgebouw trof de Brandweer aan de andere kant van het gebouw nog een aantal niet verhuurde bedrijfsruimten aan . Bij een van die ruimten werd de brandweer verrast doordat het werd bewoond. Na verder de ruimten te hebben doorzocht vond de Brandweer een slaapkamer met daarin een slapende vrouw. Zij is meteen mee naar buiten genomen waar bleek dat ze wat rook had ingeademd. Het slachtoffer is overgedragen aan de ambulancebroeders die haar voor nader onderzoek hebben meergenomen naar het ziekenhuis. De vrouw bleek tijdelijk in de bedrijfsruimte te wonen. Dit gebeurd in opdracht van de eigenaar van de bedrijfsruimte. Dit komt steeds vaker voor en is een manier om het echte kraken tegen te gaan.

Doordat de wind gunstig stond kwam de woonwijk niet onder de rook te staan. Echter de brandweer heeft op verschillende plaatsen metingen verricht maar heeft geen waarde van gevaarlijke stoffen aangetroffen op straatniveau. Bij het blussen -en nablussen werd de brandweer van Zoetermeer geholpen door andere korpsen uit de regio. De brandweer kon niet voorkomen dat het automatiseringsbedrijf verloren ging. De overige bedrijven liepen rook -roet -en waterschade op. De oorzaak van de brand is onbekend. De politie stelt een nader onderzoek in. Het schadebedrag loopt in de miljoenen euro’s.

Uit de krant