Nachtvluchten Rotterdam Airport

Regio 55 keer gelezen

Regio - De PvdA Statenfractieheeft tijdens een interpellatie in de vergadering van Provinciale Staten van 27 juni 2007 een motie ingediend over de geluidsruimte van Rotterdam Airport.

Met deze motie wil zij bewerkstelligen dat het huidige nachtregime in de periode 2007-2011 gehandhaafd blijft en dat een duurzame leefkwaliteit en beperking van de milieuhinder - waar geluidhinder expliciet deel van uit maakt - wordt nagestreefd, zoals ook in het Coalitieakkoord is verwoord.

Waarschijnlijk zal binnen afzienbare tijd de aangekondigde overdracht van bevoegdheden met betrekking tot regionale luchthavens van het Rijk naar de Provincie plaatsvinden.

De minister van Verkeer en Waterstaat heeft aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gevraagd of zal nog vragen te reageren op zijn voornemen om op Rotterdam Airport nachtvluchten toe te staan van regeringstoestellen en militaire toestellen, terwijl op dit moment tussen 23.00 uur en 7.00 uur op deze luchthaven een nachtregime geldt en – onvoorziene omstandigheden en calamiteiten uitgesloten – toestellen tijdens dit tijdslot geen gebruik van de luchthaven mogen maken.

De PvdA wil dat Gedeputeerde Staten aan de minister kenbaar maken niet in te stemmen met de vooringenomen ontwerp-aanwijzing. Mocht de minsiter toch bij zijn voornemen blijven om Rotterdam Airport extra ruimte toe te kennen, dan wil de PvdA dat Gedeputeerde Staten hem verzoekt om op de specifieke situatie rondom Rotterdam Airport een toegesneden slaaponderzoek te laten verrichten.

Tekst: PvdA (Persbericht)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant