RandstadRail 4

di 15 mei 2007, 14:47 Regio

Regio - Vanaf woensdag 16 mei rijdt RandstadRail 4 op het traject tussen De Uithof en Den Haag Centraal met passagiers. De afgelopen periode werd op dit traject in het testbedrijf de veiligheid getest en goedgekeurd.

Daarna is in het proefbedrijf de dienstregeling zonder passagiers getest. Dit is allemaal goed verlopen. Met een positief advies van de safety manager en een onafhankelijke veiligheidsdeskundige heeft regiobestuurder Marnix Norder van het Stadsgewest Haaglanden tot de ingebruikname besloten.

Het doortrekken van RandstadRail 3 en 4 naar het uiteindelijke eindpunt in Zoetermeer laat nog even op zich wachten. Op de trajecten tussen Den Haag Centraal – Zoetermeer en Den Haag Centraal – Nootdorp wordt momenteel getest. Wanneer hier kan worden overgeschakeld naar het proefbedrijf kan op dit moment niet worden voorzien.

Informatie

De eerste weken na de start is er in elk RandstadRail-voertuig een HTM-medewerker aanwezig, bij wie reizigers terecht kunnen met hun vragen. Tevens helpen zij met het kopen van een vervoerbewijs uit de kaartverkoopautomaat in het RandstadRail-voertuig.

Uit de krant