10.000e bezoeker Papaver

ma 14 mei 2007, 13:10 Regio

Delft / Regio - Vanmorgen is bij natuur- en milieucentrum De Papaver de 10.000e bezoeker ontvangen. Die bezoeker bevond zich tussen de 25 leerlingen van groep 6/7 van de basisschool de Mozaïek.

Voordat de kinderen bijenles gingen volgen in het leslokaal van De Papaver, werden ze verrast door wethouder Milieu Lian Merkx, die de hele groep in het zonnetje zette. Juf Mirjam Plomp kreeg uit handen van de wethouder bloemen en alle leerlingen kregen een knijpkat, een zaklampje met LED licht die met de hand wordt 'opgeladen' door er in te knijpen. Ook kreeg de hele klas een natuur- en milieuactiviteit aangeboden: “Overleven in de Natuur”.

Dat De Papaver in mei al 10.000 bezoekers heeft mogen ontvangen is uitzonderlijk. Dit aantal bezoekers is net zoveel als De Papaver normaal in een heel jaar ontvangt. De tentoonstelling Toverbos en de huidige tentoonstelling over Vossen hebben uitzonderlijk veel bezoekers getrokken. Opvallend was het hoge aantal zeer jonge bezoekers ( 3 tot 8 jaar). De tentoonstelling over Vossen is nog te zien tot 17 juli.

Uit de krant