Man en hond overleden na ongeval

ma 14 mei 2007, 07:47 Regio

Delft / Regio - Gisteravond is om kwart over tien een personenauto te water geraakt aan de Geerweg in Delft. Eén inzittende, een man, en zijn hond zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens het parkeren langs de gracht raakte het voertuig plotseling naast de kade en kwam onderste boven in de gracht terecht.

Bij aankomst van de brandweer, die onder andere met twee duikploegen was uitgerukt, waren twee agenten en meerdere omstanders inmiddels in het water gesprongen. Zij hadden de man reeds uit zijn voertuig weten te bevrijden. Op de kant is door de hulpdiensten onmiddellijk gestart met het reanimeren van de man.

Omdat in het voertuig ook nog een hond aanwezig was hebben duikers direct het voertuig doorzocht waarbij ook de hond werd aangetroffen. Zowel de man als de hond hebben het ongeval niet overleefd.

Alle personen die in het water zijn gesprongen voor de redding zijn door ambulancepersoneel opgevangen en gecontroleerd op mogelijke onderkoelingsverschijnselen. Niemand van hen behoefde opgenomen te worden in het ziekenhuis. De personenauto is later door de brandweer uit het water getakeld.

Uit de krant