City Card The Hague

Regio 24 keer gelezen

Regio / Delft - Vandaag hebben Frits Huffnagel (wethouder Citymarketing Den Haag) en de heer Verkerk (Burgemeester Delft) in de HTM tram de eerste City Card in ontvangst genomen.

De City Card The Hague - Delft biedt de toerist naar keuze 24 of 48 uur lang toegang tot de tram en bus en zeer aantrekkelijke kortingen op entreeprijzen van de top 30 bezienswaardigheden. De City Card The Hague - Delft komt voort uit een unieke samenwerking tussen twee steden in Nederland.

City Card

Den Haag en Delft hebben voor de bezoeker veel te bieden. Van attractiepark tot musea. Maar ook een bezoek aan het theater. Voor de internationale bezoeker van de stad is de combinatie van Den Haag en Delft een interessante productcombinatie. 'Het mooie van de City Card is dat hij de hele keten bestrijkt waar de toerist mee te maken krijgt, zoals vervoer in de stad, overnachtingen en bezoek aan musea en attracties. Ook de VVV ondersteunt de verkoop van de Card. Den Haag Marketing & Events heeft deze partijen bij elkaar weten te krijgen. De City Card is een langdurige wens van de gemeente,' aldus Frits Huffnagel Wethouder Citymarketing Den Haag.

De City Card The Hague - Delft is een kaart voor de toeristische bezoeker van Den Haag en Delft. Met deze kaart kan de bezoeker met de tram reizen in beide steden. Daarnaast krijgt de bezoeker aantrekkelijke kortingen voor de top dertig bezienswaardigheden in Den Haag en Delft. De kaart is vanaf 14 mei verkrijgbaar bij de VVV-kantoren in Den Haag en het Toeristen Informatie Punt in Delft. De kosten voor de kaart zijn voor 24 uur 12,99 euro voor 48 uur 19,99 euro. Voor de tweede kaart geldt het hele jaar door een korting van 3 euro.

Initiatief

De City Card The Hague - Delft is een initiatief van Delft Marketing en Den Haag Marketing & Events. De financiële partners zijn Kamer van Koophandel, gemeente Den Haag en gemeente Delft. Bij Provincie Zuid-Holland loopt de subsidie aanvraag.

Aan de City Card werken mee: Museum Escher in het Paleis, Mauritshuis, Haagsch Historisch Museum, MuZee Scheveningen, Gevangenpoort, Museum Mesdag, Museum voor Communicatie , Museum Paul Tetar van Elven, Nieuwe en Oude Kerk, Delft Pottery De Delftse Pauw, Koninklijke Porceleyne Fles, Vermeercentrum, Legermuseum, Museum Prinsenhof, Museum Beelden aan Zee, Gemeentemuseum, Museon, Duinrell, Madurodam, Uithof, Omniversum, SEALIFE, Panorama Mesdag, Serpo, Botanische Tuin TU Delft, Vitalizee, VVV Den Haag, TIP Delft, City Mondial, fietsverhuur Scheveningen, stepverhuur Scheveningen, Haags Uitburo, Theater de Veste en Holland Casino.

Uit de krant