Afbeelding

Verraderlijke gladheid

Regio 1 keer gelezen

Regio - Na de sneeuwval van zaterdag trekken vanavond vanuit het noorden winterse buien ons land binnen en verwacht MeteoGroup lokaal opnieuw verraderlijk glad worden.

Na de landelijk koudste nacht van dit jaar, met matige vorst boven het sneeuwdek in Zuid-Nederland, blijft het vandaag op die plaatsen licht vriezen. Harde bevroren sneeuwresten zijn vooral hinderlijk in woonwijken waar niet gestrooid of geveegd is. Vanavond daalt de temperatuur weer snel onder een vrij heldere hemel. In het zuiden van het land gaat het boven sneeuw opnieuw matig vriezen, rond -6 graden.

Winterse buien
In de loop van de avond trekken, volgens MeteoGroup, vanaf de Noordzee de eerste buien het land binnen. Vanuit het noordwesten stroomt tegelijkertijd ook wat zachtere lucht mee vanaf zee. In eerste instantie zijn het voornamelijk regenbuien die later vanavond en komende nacht naar het zuiden trekken. Als de regen verder landinwaarts op een bevroren ondergrond valt, kan het verraderlijk glad worden. Ook komen buien voor met (natte) sneeuw of ijzel die vannacht en maandagochtend uiteraard ook tot gladde wegen kunnen leiden. In het oosten van Brabant en in Limburg blijft er weer een paar centimeter sneeuw liggen.

Uit de krant