Afbeelding

Poolse moordenaar, mogelijk in onze regio

Regio 211 keer gelezen

Regio - De ontsnapte Poolse moordenaar Krystian Biadun is mogelijk in Den Haag. De man wist eind september tijdens een luchtpauze te ontsnappen uit een psychiatrische instelling in Bedburg-Hau in Duitsland.

Hij kreeg waarschijnlijk hulp en kon het hek met een betonschaar openknippen. Sindsdien is hij spoorloos. Omdat Biadun tussen 2008 en 2012 in Den Haag verbleef, denkt de Duitse politie dat hij naar ons land is gevlucht.

De man doodde in 2013 met zwaar geweld in een dronken bui een bekende van hem. Daarvoor werd hij veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en een gedwongen behandeling voor zijn alcoholverslaving. Daarvoor zat hij sinds begin 2014 vast in een kliniek in Bedburg-Hau, vlakbij Kleve over de grens bij Arnhem en Nijmegen.

Krystian Biadun is 38 jaar, komt oorspronkelijk uit Polen, is 1.87m lang, zo’n honderd kilo zwaar en gespierd. Hij heeft blond haar, een aantal moedervlekken op zijn gezicht en een litteken op zijn linkerwang. Op zijn bovenlichaam en linkerarm zitten tatoeages. Mogelijk houdt hij zich in Nederland op in het daklozencircuit.

Mensen die weten waar hij is of hem sinds 29 september hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen met 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Laatste update: 12-11-2014 | 20:41, Voortvluchtige Krystian Biadun aangehouden in Den Haag

Den Haag - Agenten in Den Haag hielden woensdagavond 12 november in Scheveningen de voortvluchtige Krystian Biadun aan. De man werd sinds eind september gezocht door de Duitse autoriteiten.

Op 29 september 2014 wist Krystian Biadun tijdens een luchtpauze te ontsnappen uit een psychiatrische instelling in Bedburg-Hau in Duitsland. Hij kreeg waarschijnlijk hulp en kon het hek met een betonschaar openknippen. Sindsdien was hij spoorloos. Omdat Biadun tussen 2008 en 2012 in Den Haag
verbleef, vermoedde de Duitse politie dat hij naar ons land is gevlucht.

De 38-jarige man van Poolse afkomst doodde in 2013 met zwaar geweld in een dronken bui een bekende van hem. Biadun werd veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf en werd daarnaast gedwongen behandeld voor zijn alcoholverslaving. Daarvoor zat hij sinds begin 2014 vast in een kliniek in
Bedburg-Hau, vlakbij Kleve over de grens bij Arnhem en Nijmegen.

Nadat dinsdagavond in Opsporing Verzocht aandacht werd besteed aan het feit dat de man ontvlucht was en zich mogelijk in de omgeving van Den Haag zou ophouden, kwamen bij de politie dinsdagavond en woensdag verschillende meldingen binnen van burgers die meenden de man gezien te hebben.
Woensdagmiddag rukten agenten tot drie keer toe uit na meldingen dat de man op verschillende locaties in Den Haag gezien was. Na controle van de persoongegevens bleek het in alle gevallen niet om de gezochte veroordeelde te gaan.

Nadat woensdagavond twee onafhankelijke tips van oplettende burgers binnenkwamen, hielden agenten van politiebureau Scheveningen de man aan in de omgeving van de Boulevard. Hij is ingesloten op het politiebureau, de Duitse politie is inmiddels van zijn aanhouding op de hoogte gesteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant