Afbeelding

November levert nog meer warmte op

Regio 43 keer gelezen

Regio - Met het recordwarme eerste weekend van november nog vers in ons geheugen, moeten we nu wel even wennen. Maar na een paar frisse novemberdagen verwacht MeteoGroup later deze week al weer nieuwe najaarswarmte.

Deze maand is historisch warm van start gegaan, maar inmiddels moeten we het doen met maximaal een graad of 12. Overigens hele normale temperaturen voor de eerste week van november. Morgen is het daarbij op veel plaatsen grijs met soms ook regen waardoor het waterkoud aanvoelt. De meeste zonneschijn kunnen we de komende dagen verwachten in de kustprovincies. Donderdag is het grotendeels droog, maar vrijdag valt er weer overal wat regen.

Opnieuw warmer
In het tweede weekend van november gaat de temperatuur, volgens de nieuwste modelberekeningen van MeteoGroup in Wageningen, weer in de lift. Met een depressie boven de Britse eilanden wordt met zuidelijke winden zachte lucht aangevoerd. Helemaal droog blijft het waarschijnlijk niet, maar de zon laat zich ook wel af en toe zien. Na een paar frisse dagen, met middagtemperaturen rond 11 graden, komt het kwik zaterdag al weer enkele graden hoger uit.

Zondag komt er zelfs nog een graadje bij en stijgt de temperatuur op veel plaatsen naar 13 of 14 graden. Als begin volgende week een lagedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan het Middellandse zeegebied intrekt draait de wind bij ons naar oost-tot zuidoostelijke richtingen. Hierdoor blijft de temperatuur ook volgende week enkele graden hoger dan normaal met zonnige perioden en vrijwel droge omstandigheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant