Afbeelding

Hinder werkzaamheden Utrechtsebaan zoals verwacht

Regio 1.062 keer gelezen

De extra reistijd voor weggebruikers op alle omleidingswegen in Den Haag door de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan is zoals verwacht. In veel gevallen is de extra reistijd zelfs lager dan de verkeerssituatie voor corona. Daarnaast valt op dat de meeste automobilisten ervoor kiezen om gebruik te maken van de Rotterdamsebaan (S107) om de stad te verlaten. Een verstandige keuze, want de weg is in veel gevallen in beide richtingen sneller dan de andere omleidingsroutes.

Automobilisten die de stad in of uit willen rijden, doen er goed aan om gebruik te maken van de Rotterdamsebaan. Het verkeer dat in de eerste week tijdens de spits gebruikmaakte van Victory Boogie Woogietunnel deed er gemiddeld korter over dan het verkeer dat via de N14 en N44 reed. Nu de Utrechtsebaan de stad uit is afgesloten, wordt de Rotterdamsebaan door ruim 40% van alle automobilisten gekozen om de stad te verlaten. Op de drukste momenten gaat het om 3700 voertuigen per uur die de stad verlaten.

Opvallend is dat veel automobilisten er nu ook voor kiezen om de stad in te rijden via de Rotterdamsebaan. Ondanks dat ze Den Haag nog altijd kan bereiken via de Utrechtsebaan, kiezen zij ook dan voor de Rotterdamsebaan. Dit is vooral zichtbaar tijdens de avondspits, waar het aantal automobilisten opliep tot ruim 3500 voertuigen per uur. Dat komt neer op een stijging van 5%.

Op de drukste momenten maken nu ruim 5000 voertuigen per uur gebruik van de Utrechtsebaan om Den Haag in te komen. Vóór corona waren dat er 7000. Niet alleen is deze daling het gevolg van de werkzaamheden, maar ook doordat onder andere meer mensen thuiswerken.

Volledige weekendafsluitingen
De komende periode volgen er maximaal vier weekenden waarin de weg in beide richtingen is afgesloten. Dan zijn ook toe- en afrit 3 ‘Bezuidenhout’ dicht en de aansluiting van de A4 op de A12 vanuit Rotterdam. Afgezien van de vrijdag- en maandagnacht is de A12 dan wel bereikbaar tot en met toe- en afrit 4. Het gaat om de volgende weekenden:

- 29 en 30 januari

- 5 en 6 februari

- 12 en 13 februari

- 19 en 20 februari*

*Reserveweekend

Wanneer zijn de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan?

Datum Tijd Afsluiting

Hoofdfase renovatie*

17-01-22 t/m mei 24 uur per dag Rijrichting stad uit afgesloten

Weekenden waarin de Utrechtsebaan in beide rijrichtingen is afgesloten

28-31 januari, 04-07 februari en 11-14 februari. 18-21 februari is een reserveweekend.

*de meest actuele informatie over de omleidingen in de hoofdfase zijn te vinden op www.denhaag.nl/utrechtsebaan

Omleidingsroutes
- Verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4.

- Verkeer in de richting van Utrecht wordt omgeleid over de S100, S108 en A12.

- Verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S100 en S107).

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/utrechtsebaan

Uit de krant