Afbeelding

Enorme overlast van deelscooters in buurgemeente Lansingerland

Regio 3.563 keer gelezen

Lansingerland - Een kleine zoekslag op alleen al Twitter, geeft een waslijst aan foto’s en gefundeerde klachten over deelscooters in buurgemeente Lansingerland. De boodschap zingt al langer rond onder Lansingerlanders: leuk initiatief, maar de uitvoering kan beter. Laten we hopen dat dit in Pijnacker-Nootdorp nooit wordt ingevoerd, want het regent klachten!

“Beste gemeente Lansingerland waarom mag die commerciële scooter op de stoep bij mij voor het raam gezet worden?”, zo vraagt iemand zich hardop af op social media. Deze dorpsgenoot is niet de enige. “Elke dag scooters op de toch al smalle stoepen in de Dorpsstraat in Bleiswijk, zeer lastig voor oudere en invaliden”, schrijft een lokale ondernemer ten einde raad. De vraag rijst of dit project wel aansluit bij een dorp of meer iets is voor de grote stad. Zoals het nu wordt uitgerold werkt het duidelijk niet en zorgt het voor een heleboel irritatie en soms zelfs voor gevaarlijke toestanden.

“Het wordt steeds gekker. Die dingen worden overal en nergens en te pas en te onpas neergezet. Ook en vaak op totaal verkeerde plaatsen”, laat een andere dorpsgenoot weten. Een andere inwoner haakt aan: “Die dingen staan overal in de weg. En vervuiling van het straatbeeld. Hoe verhoudt het percentage gebruikers zich eigenlijk tegenover het aantal inwoners? Is dat de overlast waard?” Een bekende, lokale supermarkteigenaar laat weten: “Bizar. Scooters racen door de Dorpsstraat in het winkelgebied van Bergschenhoek. Consumenten klagen, staan overal geparkeerd op smalle stoepen en voor nooddeuren. Geven het al maanden aan en nu komt er ook nog een tweede marktpartij erbij!”

De gemeente staat vooralsnog positief tegen het aanbieden van nieuwe vormen van deelmobiliteit, waaronder de elektrische deelscooters. Overlast kan gemeld worden via de gemeentelijke website waar alle linkjes te vinden zijn. “Ondanks de afspraken tussen de gemeente en de aanbieders, kunnen de deelscooters op verkeerde plekken terecht komen of langdurig ongebruikt op een locatie staan. Ervaart u overlast van de deelscooters op straat of in de openbare ruimte? Neem dan als eerst contact op met de betreffende aanbieder. Zij zijn te allen tijde verantwoordelijk voor het netjes stallen van de deelscooters. “Onze ervaring is dat zij alle klachten adequaat en binnen 48 uur zullen behandelen”, zo laat de gemeente Lansingerland weten.

Uit de krant