Ouders van de toekomstige bewoners zijn blij met de komst van Our House. (Fotograaf: Winand Stut)
Ouders van de toekomstige bewoners zijn blij met de komst van Our House. (Fotograaf: Winand Stut)

Our House voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme

Regio 1.078 keer gelezen

Regio - Stichting Our House heeft onlangs met de ondertekening van een intentieovereenkomst de bouw van een woonvoorziening voor de regio Haaglanden waar 15 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en autisme een onderkomen vinden, zo goed als zeker gesteld.

Our House verrijst in de nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, op de grens van Delft en Rijswijk, goed bereikbaar vanuit alle gemeenten in de regio Haaglanden. “Dat is ook onze bedoeling”, zegt initiatiefneemster Miranda Rennings. “De toekomstige bewoners komen immers uit Haaglanden. Ouders kunnen hun kinderen nu inschrijven voor deze unieke woonvoorziening waar we heel erg blij mee zijn.”

Wonen met zorg
In Our House zijn 15 studio’s voor de jongvolwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel autisme. De jongeren gaan samenwonen in het huis, als een groot gezin, maar dan even anders. Met 24-uurs zorg en begeleiding in de directe nabijheid. Er komen drie gemeenschappelijke woonkamers waar gezamenlijk wordt gekookt en gegeten. Op de begane grond komt een multifunctionele ruimte waar dagbesteding voor een deel van de bewoners wordt verzorgd. Voor de zorg op locatie sluit Stichting Our House namens de bewoners een samenwerkingsovereenkomst met Ipse de Bruggen.

Samen met de betrokken partijen Stone Vastgoed BV, Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling en Rijswijk Wonen wordt nu hard gewerkt om de omgevingsvergunning te verkrijgen. In oktober vindt de gemeentelijke overdracht van de grond plaats aan woningcorporatie Rijswijk Wonen, de verhuurder van het wooncomplex. Naar verwachting kan in mei 2021 gestart worden met de bouw. Als alles volgens planning verloopt kan Our House in het tweede kwartaal 2022 opgeleverd worden.

Voor meer informatie zie: www.stichting-ourhouse.nl

Op de radio
Initiatiefneemster Miranda Rennings was woensdagavond te gast in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM. Beluister hieronder het fragment terug.


Uit de krant