Afbeelding

Meer trams en bussen tussen de spitsen

Regio 965 keer gelezen

Regio - HTM biedt reizigers na de vakantieperiode vanaf 31 augustus meer trams en bussen overdag en wat minder in de spits. Hiermee geeft HTM reizigers de ruimte om ook buiten de spits vaker te kunnen reizen. HTM speelt op deze manier in op veranderingen door de coronacrisis in het reisgedrag van mensen. De afgelopen maanden constateerde HTM dat minder mensen reisden in de spitsuren en juist meer overdag. 

Daarmee gaf men goed gehoor aan de oproep van de Rijksoverheid om drukte te vermijden en thuis te werken wanneer dat mogelijk is. Gerard Boot, directeur van HTM: “Het is voor ons uniek dat wij de dienstregeling voor het tweede deel van dit jaar zo ingrijpend hebben aangepast. En het zorgt ervoor dat we in deze bijzondere omstandigheden iedereen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Of je nu naar je werk moet, of voor een uitje naar het centrum of strand. Daar is nu de ruimte voor.” 

Mogelijk dankzij goede samenwerking
HTM, onderwijsinstellingen in het hoger en middelbaar onderwijs en de MRDH hebben afspraken gemaakt om vanaf het nieuwe schooljaar college- en schooltijden en het openbaar vervoer nog beter op elkaar af te stemmen. Daardoor worden de momenten waarop studenten reizen verspreidt over de dag. “Ik wil de onderwijsinstellingen bedanken voor hun constructieve bijdrage. Dankzij hun inzet, maar zeer zeker ook de flexibiliteit van onze opdrachtgever MRDH, kunnen onze reizigers nu buiten de spitstijden rekenen op meer trams en bussen.”, aldus Gerard Boot. Een bijkomend voordeel van het aanpassen van haar dienstregeling is dat HTM in totaal over de hele dag meer reizigers kan vervoeren.

Evaluatie
De aangepaste dienstregeling gaat in op 31 augustus voor een periode van drie maanden. In december wordt het verloop ervan geëvalueerd via onder andere de analyse van de reizigersdata als onderzoek onder reizigers. Op basis daarvan neemt HTM samen met haar opdrachtgever MRDH het besluit of we hiermee doorgaan in onze jaardienstregeling van 2021. Alle wijzigingen zijn te vinden op www.htm.nl.

Tijdelijke uitbreiding directie
Vanwege gezondheidsredenen is algemeen directeur Jaap Bierman de komende periode uit de roulatie. In zijn afwezigheid is Gerard Boot, financieel directeur, als statutair bestuurder eindverantwoordelijk tot Jaap Bierman zijn werkzaamheden weer kan hervatten. Erik Beenen, lid van het directieteam van HTM, is door de Raad van Commissarissen voor de eerstkomende maanden benoemd tot waarnemend bestuurder.

Uit de krant

Uit de krant