Afbeelding

Extra corona-testlocatie in centrum Den Haag

Regio 1.962 keer gelezen

Regio - In de laatste week van juli opent GGD Haaglanden in samenwerking met HMC locatie Westeinde een extra corona-testlocatie in het centrum van Den Haag. Mensen met klachten, die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen zich hier op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen.

De extra testlocatie komt op het terrein van het Landsteiner opleidings-instituut aan de Lange Lombardstraat 35. Deze is bedoeld voor mensen voor wie de hoofdlocatie naast het Van der Valk hotel in Nootdorp moeilijk bereikbaar is. Daarnaast zijn er twee kleinere testlocaties in Naaldwijk en Leidschendam. De Lange Lombardstraat is goed bereikbaar te voet, per fiets of met het openbaar vervoer; bij de halte Brouwersgracht stoppen diverse HTM bus- en tramlijnen. Bezoekers wordt afgeraden om met de auto te komen, omdat de locatie niet voor auto’s toegankelijk is en er in de buurt weinig (betaalde) parkeergelegenheid is. 

Met de nieuwe testlocatie komen GGD en HMC tegemoet aan inwoners die niet in de gelegenheid zijn om met de auto naar Nootdorp te komen. De capaciteit van de aanvullende testlocatie is beperkt; er kunnen nu maximaal 300 mensen per dag getest worden. Indien mensen zich per auto in Nootdorp kunnen laten testen, heeft dat daarom de voorkeur.

Uit de krant