Afbeelding

Meer bussen en trams vanaf 11 mei

Regio 292 keer gelezen

Regio - De afgelopen weken heeft HTM het aantal reizigers nauwlettend gemonitord en op diverse tram- en buslijnen al extra ritten in de dienstregeling opgenomen.

HTM constateert echter dat steeds meer mensen gebruik maken van tram of bus in de Haagse regio. Dat is merkbaar in alle bussen en trams die HTM nu inzet. Het is belangrijk dat reizigers afstand houden van elkaar in de voertuigen. Met ingang van 11 mei gaat daarom de frequentie van de meeste bussen en trams structureel omhoog naar vier keer per uur. Voor trams 6 en 9 wordt dat vijf keer per uur en voor bus 25 acht keer per uur.

Samen voor een veilig OV
Bussen en trams blijven stoppen bij iedere halte. Deuren worden automatisch geopend en gesloten. Het gebruik van stop- en deurknoppen is dan ook niet nodig. De voorste deuren van bus en rood-beige trams blijven gesloten. Reizigers moeten in- en uitstappen via de overige deuren. HTM verzoekt iedereen die meereist met bus of tram de richtlijnen van de Rijksoverheid in acht te nemen. Reis je mee met bus of tram, houdt dan afstand van elkaar en blijf thuis, zelfs bij lichte klachten.

Actuele reisinformatie is te vinden op www.htm.nl of in de HTM reisapp, volg anders @HTM_Reisinfo op Twitter.

Uit de krant