Afbeelding
VIDEO

Oostlander maakt gebarentaalremake Wereld Zonder Jou

Regio 242 keer gelezen

Oostland - Robin Frings (25) uit Bergschenhoek heeft meegewerkt aan een bijzonder muziekproject. Samen met de bekende muziektolk Mirjam Stolk hebben ze een nieuwe uitvoering gemaakt van het nummer van Brace en Maan: Wereld Zonder Jou.

"De afgelopen periode was ik druk bezig met voorbereiden van gebarentaal op muziek. Speciaal voor de mensen die eenzaam zijn of dierbaren hebben verloren in deze bizarre tijd", zegt de dorpsgenoot die zelf ook doof is.

De laatste weken is er veel aandacht besteed aan gebarentaal vanwege de tolk Irma Sluis, die nu vaak te zien is met premier Rutte. "Ze krijgt terecht veel lof. Ik dacht, dit is het moment om ook een mooie gebarenvideo te maken. Omdat veel mensen hier momenteel interesse in hebben en het natuurlijk ook gewoon mooi is!", vertelt hij enthousiast.

"Ik ben zelf doof en toen ik drie jaar oud was leerde ik gebaren. Ondanks het feit dat ik doof ben, luister ik veel naar muziek. De laatste jaren zijn muziektolken steeds populairder aan het worden en ik mocht samen met de bekende muziektolk Mirjam Stolk de prachtige video maken met gebaren erbij."

De clip van de Lansingerlander is een enorm succes. Duizenden mensen hebben de video inmiddels al gezien. "Kijk, luister en geniet! Blijf sterk en hou vol in de komende periode", zo wil Robin delen met zijn dorpsgenoten.


Uit de krant