Afbeelding
Onbekend

Grote politiecontrole op Rijkswegen A13/A20

Regio 2.462 keer gelezen

Tijdens een grote verkeerscontrole heeft de politie heeft op de A20 net voor de aansluiting met de A13 een 22-jarige man uit Huizen aangehouden. In zijn auto vond de politie in een verborgen ruimte twee handvuurwapens en een kleine hoeveelheid verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne.

De controle vond plaats op en rond de A13 tussen Rotterdam en Den Haag. Met behulp van Automatic Number Plate Recognition (ANPR) werden voertuigen uit het verkeer gehaald en door motoragenten begeleid naar de controlelocatie op het terrein van Rijkswaterstaat bij Delft langs de A13.

Franse collega's 
Aan de controle werkten naast de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid onder andere mee de Belastingdienst, Douane en de Koninklijke Marechaussee. Collega’s van de Franse Compagnies Republicaines de Securite (C.R.S.) van de Police National uit Bordeaux waren te gast en reden in de Nederlandse surveillanceauto’s mee. Deze samenwerking is gericht op bestrijding van criminaliteit in het algemeen en op thema’s als transportcriminaliteit, mobiel banditisme in het bijzonder. Verder werd er gecontroleerd op de Wegenverkeerswet, Wet personenvervoer, controle op diefstal en/of heling motorvoertuigen, openstaande boetes en/of straffen.

Resultaten 
Bij de controle van de auto van de verdachte uit Huizen zagen de agenten verschillende indicatoren die duidden op de mogelijke aanwezigheid van een verborgen ruimte. Na een kort onderzoek werd die ruimte ook gevonden. Deze afgeschermde ruimte is geen voorziening die standaard in de auto aanwezig is. Deze ruimte is achteraf op professionele wijze ingebouwd. Dergelijke ruimtes hebben normaal geen ander doel dan het onttrekken van voorwerpen aan het ambtelijk toezicht. In de ruimte werden dit keer twee handvuurwapens en een zakje met witte poeder, vermoedelijk cocaïne aangetroffen. De bestuurder werd aangehouden en de de spullen en de auto in beslag genomen. Naast de controle van de auto van de man uit Huizen heeft de politie nog 48 auto’s gecontroleerd. Tien keer werd een proces-verbaal opgemaakt voor andere het rijden zonder rijbewijs, het rijden met verlopen rijbewijs, onverzekerd rijden en het rijden terwijl het rijbewijs was ingevorderd. Een auto werd afgesleept omdat de bestuurder zijn boete niet kon betalen. Anderen konden dat wel en dat leverde 11500 euro op.

Van de 18860 passanten werden 277 bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid. De Belastingdienst heeft 15117 euro aan openstaande belastingschulden ter plaatse geïnd. Elf auto’s zijn in beslag genomen en direct afgevoerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant