Anouk Wensveen kreeg een paar lekkere biertjes van de politicus.
Anouk Wensveen kreeg een paar lekkere biertjes van de politicus.

Winnaar prijsvraag Trots ontvangt smaakvolle prijs

Politiek 658 keer gelezen

Tijdens de braderie konden de belangstellenden raden hoeveel uur raadslid Harald van Zielst van Trots Pijnacker-Nootdorp in 2018 aan de politiek had besteed.

Uit de vele deelnemers kwam uiteindelijk de winnares Anouk Wensveen. Zij was het die exact het juiste aantal uren raden. Dat het spannend was mag wel duidelijk zijn, want de nummer twee en drie hadden beide hetzelfde en zaten er maar 1 uur naast. Het totaal aantal uren dat Harald van Zielst had besteed aan de politiek was 1.041 uur.

Bijbaan
Opvallend was dat een behoorlijk aantal mensen dachten dat een raadslid zijn enige baan was. Vol verbazing hoorden zij dat het een bijbaan(hobby) is. Harald zelf werkt fulltime bij de Douane in Rotterdam en is daar gemiddeld 50 uur in de week aan kwijt. Daarnaast was hij tot 1 juli 2019 ook nog Regio vakbondsbestuurder voor het CNV van de groep financiën van de belastingdienst. Lachend vertelde hij er nog bij dat het huishouden van een éénouder gezin best wat tijd in beslag neemt, want ook daar moet je koken, wassen, schoonmaken en de tuin doen.

Bij de laatste verkiezing hebben meer dan 1.000 mensen op Trots gestemd. Mochten wij iets voor u kunnen betekenen dan horen wij dit graag, laat workaholic Van Zielst weten.

Uit de krant