Afbeelding
Rood-Groen in actie

Progressief Pijnacker-Nootdorp zet in op sociaal en duurzaam

Politiek 1.010 keer gelezen

Deze verkiezingen zijn bijzonder voor de fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp, de lokale samenwerking tussen de Partij van de Arbeid en GroenLinks. Waarom? We vragen het hen!

Fractievoorzitter Saskia Kleewein: “Onze twee ‘moederpartijen’ doen voor het eerst samen met één lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Sinds wij opgericht zijn in 2017 is er veel vooruitgegaan in de samenwerking tussen de PvdA en GroenLinks. We merken ook hier dat je samen meer bereikt. Voor ons voelt het allang niet meer vreemd om samen als rood-groen de straat op te gaan voor een socialer en duurzamer Pijnacker-Nootdorp, Zuid-Holland, Nederland of Europa. We zien steeds meer samenwerking en dat vinden we een goed signaal aan inwoners in deze tijd van versplintering en polarisatie”

Wat zijn jullie speerpunten?
Raadslid Kavita Hira: “Landelijk en lokaal zijn twee onderwerpen voor ons heel belangrijk: woningbouw en klimaatdoelen. We vinden dat je woningbouw niet aan de markt kunt overlaten, we zijn ook blij met de ontwikkeling om steeds meer sociale huur en woningen voor groepen als jongeren, starters of senioren te bouwen. Zo krijgen we ook hier de woningmarkt in beweging. Dan durven senioren kleiner te gaan wonen zodat huizen met een tuin vrijkomen voor gezinnen met kinderen”.

Raadslid Dilara Gök vult aan: “De klimaatdoelen zijn belangrijk omdat ze niet alleen ons leven nu, maar ook dat van onze kinderen en kleinkinderen raken. Nu energie besparen door zuiniger te zijn of te verduurzamen, zorgt ervoor dat de problemen door klimaatverandering later kleiner zijn, maar ze helpen direct in je portemonnee. Daarom vinden we het ook belangrijk dat onze inwoners met de kleinste beurs goed geholpen worden hiermee. Zij hebben het meeste baat bij besparing en de energietransitie”.

Daarnaast denken we actief mee aan manieren om beter om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering, zoals warmere en drogere zomers en nattere winters. Vergroening en biodiversiteit is niet alleen goed voor de natuur, het is ook dat groen waarin we recreëren.

Waar letten jullie nog meer op?
Jan-Willem Maas, raadslid: “Bij elk voorstel kijken we goed of het socialer of duurzamer kan. Vaak kan dat, of het nu om sport, cultuur, lokale belastingen, veiligheid, natuur of glastuinbouw gaat. Dan vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht je achtergrond en hoe dik je portemonnee is”.

Tot slot, wat zouden jullie nog willen zeggen over de verkiezingen?
Dit worden belangrijke verkiezingen: dit is het moment om je stem te laten horen. Wat ons betreft is dit het moment om Nederland wat socialer en groener te maken. Samen kan het. Stem lijst 3, GroenLinks-PvdA!


- advertentie -


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant