Proefhuys uitstekende speciaalzaak
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Proefhuys uitstekende speciaalzaak

  •   55 keer gelezen   Ondernemer in Beeld
Jochem Beijer toont trots zijn producten. De Rotari voor het eenjarig jubileum staat al klaar.
Jochem Beijer toont trots zijn producten. De Rotari voor het eenjarig jubileum staat al klaar.

Voorburg - Aan de Van Schagenstraat in het centrum historisch Voorburg vind je Proefhuys. Een uitstekende speciaalzaak met een ruim assortiment. Inmiddels bestaat de winkel van Jochem Beijer alweer een jaar: "Het is heel snel gegaan. Ik kijk met een goed gevoel terug. Het was ontzettend leuk en afwisselend."

Door Denise Quik

Een speciaalzaak in het hart van Voorburg. Die was er nog niet. Een gat in de markt dus. Jochem heeft een heel ruim assortiment. De drie hoofdingrediënten van de winkel zijn kaas, wijn en noten. "We hebben een ruime keus aan Hollandse en boerenkazen. Daarnaast hebben wij een groot aantal gerijpte buitenlandse kazen, waarbij een paar speciale kazen per seizoen wisselen."

"We hebben meer dan honderd soorten wijn. Lekkere drinkwijnen, maar ook mooie soorten voor de fijnproever. Tot slot verkopen wij noten en andere delicatessen, zoals gedroogde worsten, tapenades en olijfolie. De combinatie van mijn producten maakt Proefhuys uniek. We zijn zeer gespecialiseerd en hebben alleen de beste kwaliteit in huis."

Jochem heeft voorheen altijd in de horeca gewerkt. In toprestaurants verzorgde hij de bediening. Ook heeft hij een vinologenopleiding gevolgd om zijn kennis te verruimen. In zijn hoofd speelde hij altijd al met de gedachte om een eigen zaak te beginnen.

"Niet in de horeca hoor", zegt Jochem snel. "Ik wilde gewoon een eigen winkel. Iets met wijn of een speciaalzaak. Toen ik samen met mijn vrouw in de Van Schagenstraat moest zijn, viel mijn oog op dit pand. Ik was op slag verliefd. De oppervlakte was goed en de ligging perfect."

Kennis en kwaliteit
"Waarom mensen hier langs moeten komen? Ik heb kwalitatief goede producten. Voor een gezellige avond met vrienden of familie vind je hier alle benodigde ingrediënten", zegt Jochem. "De buitenlandse kazen zijn bijvoorbeeld altijd goed gerijpt en daardoor perfect op smaak. Ik kan ook veel vertellen over de producten, dat waarderen mensen ontzettend."


Doordat Jochem vinoloog is, heeft hij veel diepgaande kennis over wijn. Hij weet meer dan slechts de druifsoort en het gebied waar de wijn vandaan komt: "Ik ken alle achtergrondinformatie, waardoor ik mensen goed kan adviseren. Welke wijn past goed bij het eten van vanavond?"

Jochem ziet een duidelijke trend in het koopgedrag van de Voorburgse consument: "Ik merk dat mensen terugkomen naar de kleine ondernemer. Mensen gaan voor specifieke producten minder snel naar de supermarkt. Het verschil in kwaliteit is duidelijk zichtbaar en mensen hebben daar wat voor over", legt hij uit.

"De waardering is terug voor diversiteit en kwaliteit. Dat is voor de kleine ondernemer een uitstekende tendens. De klant wil graag geïnformeerd worden en weten waar het product vandaan komt. Kleinere ondernemingen bieden die service."

Jarig
Deze week viert Proefhuys haar eenjarig bestaan. Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, vindt Jochem: "Om dit te vieren bieden we de rest van de maand Rotari aan voor een mooie prijs, zowel de brut als de rosé. Daarbij krijg je ook nog eens twee prachtige Rotari-glazen per fles cadeau. Mooi om weg te geven, te krijgen of om lekker voor jezelf te houden."

"Rotari is een champagneachtige wijn uit het noorden van Italië. Een prachtig product. De kwaliteit ligt heel dicht bij champagne, maar dan een stuk voordeliger. Normaal kost de Rotari Brut of Rosé 17,95 euro per fles, maar de rest van deze maand mogen ze weg voor de speciale prijs van 15,95 euro per fles. Kom dus zeker even langs!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>