Afbeelding

Kom in de Kas groot succes: ook voor handhaving?

Ingezonden 6.178 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In het eerste weekend van april vond traditiegetrouw weer Kom in de Kas plaats, het grootste evenement van de glastuinbouw. Veel mensen wisten de weg te vinden naar de glastuinbouwbedrijven van Pijnacker-Nootdorp. Het weer was prachtig, iedereen was enthousiast, en alles liep op rolletjes.

Nou ja, bijna alles dan. De organisatie van Kom in de Kas was in de aanloop al behoorlijk wat dagen en nachten kwijt geweest. Niet aan planten, flyers of consumpties voor bezoekers. Maar aan formulieren, invullijsten, veiligheidsplannen en overleg met de gemeente en hulpdiensten. De organisatie kreeg het idee eerder een hoog risicowedstrijd te organiseren dan een leuk dagje op bezoek bij de glastuinbouw. En nadat al het papierwerk eindelijk rond was, stonden er tot stomme verbazing van glastuinbouwondernemer en VVD-raadslid Harry Wubben ineens twee handhavers in uniform in de kas. ‘Of er een evenement aan de gang was’, was de vraag. Want de twee handhavers wisten nergens van en vroegen zich af of er wel een vergunning was voor dit evenement. 

Dat kan natuurlijk niet, als je dagen kwijt bent geweest aan papierwerk en intensief contact met de gemeente zelf, de posters voor Kom in de Kas overal te zien waren, en er in allerlei media aandacht aan was besteed. Pas toen de organisatie van Kom in de Kas alle zelf ingevulde papieren en de gemeentelijke vergunning liet zien, bond de handhaving in. Niemand bleek de handhavers van de gemeente te hebben ingelicht dat diezelfde gemeente toestemming had gegeven voor het evenement.

Het lijkt een grappig verhaal, maar wat de VVD Pijnacker-Nootdorp betreft laat het zien hoe lastig en hoeveel werk een leuk evenement organiseren inmiddels is geworden. Door alle protocollen, regels en formulieren geven organisatoren van evenementen er vroeg of laat de brui aan. Terwijl het juist de evenementen zijn die het leven in Pijnacker-Nootdorp smaak geven. De komende maanden gaat de VVD Pijnacker-Nootdorp zich daarom inzetten voor het verlagen van de drempel voor organisatoren. Omdat mensen met goede ideeën hulp verdienen bij de uitvoering, in de plaats van ontmoediging. De VVD Pijnacker-Nootdorp zal vragen stellen aan het college van burgemeester en wethouders en wil in gesprek met meer organisatoren van evenementen. Aanvragen voor evenementen moeten makkelijker en toegankelijker, natuurlijk zonder ten koste te gaan van de veiligheid. Draagt u ook bij? Uw inbreng is van harte welkom. Meld u dan bij de VVD Pijnacker-Nootdorp via de contactgegevens op de website pijnackernootdorp.vvd.nl. De VVD Pijnacker-Nootdorp neemt dan contact met u op en zal de aanmelding vertrouwelijk behandelen.

Gert-Jan Klapwijk
Fractievoorzitter VVD Pijnacker-Nootdorp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant