Afbeelding

Ingezonden: Hoelang moet dit nog duren?

Ingezonden 4.419 keer gelezen

Graag wil ik via deze ingezonden brief op Telstar Online aandacht vragen voor een urgente situatie die zich afspeelt aan de Troelstralaan. De bewoners van deze straat zitten al drie weken lang zonder lift, met alle gevolgen van dien. Ondanks meerdere bezoeken van monteurs, waarbij telkens een andere persoon langskomt, is er nog altijd geen oplossing gevonden.

De problemen met de lift zijn divers. Zo is er een zekering doorgebrand en blijkt de printplaat kapot te zijn. Helaas is deze printplaat niet leverbaar, wat de situatie nog complexer maakt. Het meest frustrerende is echter dat niemand de verantwoordelijkheid lijkt te willen nemen. Contact opnemen met de gemeente resulteert in het doorverwijzen naar Rondom Wonen, terwijl Rondom Wonen de schuld legt bij de storingsdienst. Ondertussen zitten de bewoners al drie weken lang min of meer gegijzeld in hun eigen huizen.

Met name voor ouderen die niet in staat zijn om de trap te gebruiken, heeft deze situatie verregaande gevolgen. Zij zijn genoodzaakt om hun hondjes op het balkon hun behoeften te laten doen, vuilniszakken stapelen zich op de balkons op wat leidt tot ongedierte en muizen, pakketten worden niet bezorgd en mensen verliezen het contact met de buitenwereld omdat ze hun dagelijkse uitstapjes niet kunnen maken.

Mijn vraag is: hoelang moet dit nog duren? Waarom kan er geen tijdelijke lift geplaatst worden om de bewoners te helpen in deze moeilijke periode? Het is van essentieel belang dat er snel een oplossing komt, zodat de bewoners van de Troelstralaan hun normale leven kunnen hervatten en niet langer geïsoleerd zijn.

Ik hoop dat deze brief de aandacht trekt van de juiste personen en instanties, zodat er spoedig actie ondernomen kan worden. De bewoners verdienen een veilige en leefbare woonomgeving waarin ze zich vrij kunnen bewegen.

Maaike de Jager, bewoonster van de flat


Lees hier de reactie van Rondom Wonen


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant