Afbeelding

Maandag uitreiking Ondernemersprijs 2018

Gemeente 546 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Wie is de 'Ondernemer van de toekomst' en welke starter sleept de Belofteprijs in de wacht? De Ondernemersprijs en Belofteprijs draaien om de zoektocht naar de 'Ondernemers van de Toekomst': vernieuwende ondernemers die zich bezig houden met toekomstige ontwikkelingen en een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen.

Op maandagavond 26 november is de feestelijke prijsuitreiking. Inmiddels heeft de jury - onder leiding van wethouder Ilona Jense - bepaald welke bedrijven zijn genomineerd voor de Ondernemersprijs. En wordt er inmiddels druk  gestemd op de drie genomineerde bedrijven voor de Belofteprijs (voor startende bedrijven). Stemmen kan nog steeds! De jury is deze week op bezoek geweest bij de drie genomineerde bedrijven voor de Ondernemersprijs. Bij deze prijs bepaalt de jury de winnaar. We stellen deze bedrijven graag aan u voor.

De genomineerden Ondernemersprijs:

7Digits 
7Digits van Rob Lips geeft ICT materialen zoals computers een tweede leven. Dat doet zij door het refurbishen en het opnieuw vermarkten van producten. 7Digits bekijkt eerst de herinzetbaarheid van het geheel als product en dan pas als grondstof. Zo worden ICT-materialen optimaal hergebruikt. Het werken met oog voor het milieu en maatschappij komt in de gehele bedrijfsvoering terug, zoals de introductie van LED, donatietrajecten voor diverse goede doelen, ambitie om volledig energie- en CO2 neutraal te werken.

Plus Sabine Zondag
Sabine Zondag  onderscheidt zich door haar betekenis voor en binding met de samenleving, inspanningen op het gebied van duurzaamheid en grote ambitie om op alle vlakken de beste supermarkt te worden. Dit uit zich onder meer in het aanbieden van een sterk lokaal assortiment van lokale partners, veel ruimte voor biologische en fairtrade producten. Verder verzorgt de Plusmarkt lessen aan basisscholen over duurzame en gezonde voeding (Kidsproef campagne), werkt zij nauw samen met de Voedselbank en sponsort zij sportieve activiteiten.

Zorgboerderij Buitengewoon
Zorgboerderij Buitengewoon van Arjo en Marinel Buijs biedt mensen met geheugenproblemen opvang, een tijdelijk onderkomen of een woonplek op een voormalige, monumentale boerderij. Dit met grote persoonlijke aandacht, een warme sfeer en professionele zorg. Dit doen zij op duurzame wijze: zo voorzien ze in eigen warmte (warmtepomp met zonnecollectoren) binnen een unieke lokale setting en werken met aardwarmte, zonnecollectoren en zoveel mogelijk Led-verlichting.

Prijsuitreiking 26 november
De winnaars van de Ondernemersprijs en de prijs voor starters, de Belofteprijs, worden op maandagavond 26 november bekend gemaakt. Deze avond organiseert de gemeente samen met het lokale bedrijfsleven. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Het wordt een avond die u niet mag missen! U komt toch ook? Meldt u  aan via pijnacker-nootdorp.nl/ondernemersprijs. We ontvangen u graag vanaf 19.30 uur in het bestuurscentrum, Emmastraat 165 in Pijnacker. Het programma begint 20.00 uur.

De Ondernemersprijs
De jury heeft drie genomineerden geselecteerd uit de vele inzendingen. Ze bezoekt de bedrijven en bepaalt daarna de winnaar. De genomineerden krijgen een professionele bedrijfspromotiefilm; een digitaal 'visitekaartje' waarmee ze zich kunnen onderscheiden van hun concurrenten. De promo's worden vertoond op de Ondernemersavond.

De Belofteprijs
Welke starter heeft het beste plan en weet de markt hiervoor warm te maken? Starters toonden dit de jury in een elevator pitch. De jury koos daaruit drie finalisten en het publiek kan een poll de winnaar bepalen. Van de finalisten wordt verwacht dat zij aan de slag gaan om zelf de meeste stemmen binnen te halen. Als steuntje in de rug mogen ze een professionele videopitch laten opnemen. Deze is te bekijken via pijnacker-nootdorp.nl/ondernemersprijs.

Uit de krant