Start aanleg fietstunnel A13

Gemeente 176 keer gelezen

Delfgauw - De aanleg van de fietstunnel onder de A13 ter hoogte van de wijk Emerald (Delfgauw) en het TU-gebied (Delft) is ingepland. Aannemersbedrijf Strukton start nog vóór de zomer van 2008 met de bouw. Begin 2010 moet de tunnel klaar zijn.

De fietstunnel biedt fietsers en voetgangers straks een veilige passage onder de A13 door. Omrijden via de onderdoorgang bij de Delfgauwseweg hoeft dan niet meer. De nieuwe tunnel vormt een belangrijke verbinding tussen Delft en Emerald en, via de regionale fietsroutes, met andere woonwijken en bedrijventerreinen in Pijnacker-Nootdorp en omliggende gemeenten. De tunnel sluit aan op het toekomstige fietspad nabij de ijsvereniging in Delfgauw en het nog aan te leggen fietspad aan de zuidzijde van het TNO-terrein. De aannemer realiseert deze fietspaden tegelijk met de fietstunnel.

Gezamenlijke investering

De bouw van de fietstunnel past in de aanpak om de mobiliteit in de regio Haaglanden te waarborgen en te verbeteren.

Het Stadsgewest Haaglanden, de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de gemeente Delft investeren gezamenlijk in de nieuwe fietstunnel.

Strukton zal de plannen voor de tunnel de komende maanden verder uitwerken. Nog voor de zomer gaat de eerste schop in de grond. Omdat de tunnel onder de drukke rijksweg A13 komt, is Rijkswaterstaat nauw betrokken bij de aanleg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant