Sloop peuterspeelzaal Klavertje drie

Gemeente 352 keer gelezen

Pijnacker - Vanaf maandag 4 februari wordt het voormalige onderkomen van peuterspeelzaal Klavertje drie in Pijnacker gesloopt. Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer twee weken duren.

Na het vertrek van de peuterspeelzaal is voor de locatie Koningshof 9 (de oude ‘School met den Bijbel’ achter de Scheve Toren) een nieuwe bestemming gezocht. Eén met een passende functie in de wijk, die bijdraagt aan de kwaliteit van de omgeving en die zorgt voor behoud en versterking van het dorpse karakter. Zo zijn er plannen voor het bouwen van een kleinschalig appartementencomplex en enkele vrijstaande woningen.

Planontwikkeling

Vorig jaar zijn hiervoor de plannen gepresenteerd. Meer informatie staat op www.pijnacker-nootdorp.nl > Inwoners > Plannen > Klavertje drie: startnotitie. In 2008 wordt dit nader ingevuld. Omdat de planontwikkeling nog even op zich laat wachten, staat het gebouw langdurig leeg. Hierdoor kan het pand ten prooi vallen aan vandalisme, brandstichting of kraak. De gemeente wil dit voorkomen. Daarom besloot zij, vooruitlopend op de verdere ontwikkelingen, het gebouw op korte termijn te slopen. De vergunning hiervoor is afgegeven op 9 januari 2008.

Om bij het gebouw te kunnen komen, legt de aannemer een tijdelijke brug naast de bestaande voetgangersbrug. Hiervoor moet een deel van de struiken verdwijnen. Na afloop van het werk wordt de tijdelijke brug direct weer weggehaald. Omwonenden zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Meer informatie

Heeft u vragen over de sloopwerkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer R. Gerritsjans van de afdeling Wijkbeheer. Voor vragen over de ontwikkeling van dit gebied, kunt u contact opnemen met mevrouw A. Lie van de afdeling Projecten. Beiden zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 14 015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant