Rioolvervanging Pijnacker en Nootdorp

Gemeente 54 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In de wijken Vrouwtjeslant (Nootdorp) en Koningshof (Pijnacker) wordt een deel van de riolering vervangen. Daarna krijgen de straten een nieuwe inrichting. Vanwege de grootte van deze projecten zijn de wijken in verschillende fasen verdeeld.

De eerste fase in Vrouwtjeslant bestaat uit de Delflandstraat, Acaciadreef, Elzenhof, Berkenhof, Lindenhof, Rosarium, een deel van de Meidoornlaan, een deel van de Koningin Julianastraat en een deel van de Sytwinde. Op 11 juli en op 20 december 2007 waren er informatieavonden voor de bewoners van deze fase. Hier is het voorlopige ontwerp en het definitieve ontwerp toegelicht.

Koningshof

In de wijk Koningshof is de eerste fase van de rioleringswerkzaamheden enige tijd geleden afgerond en is de tweede fase medio februari 2008 gereed. De derde fase is nu in voorbereiding en behelst de straten Baaienburg, Dijkerwaal, Duivenstein, Driehuizen, Eik en Duinen, Hogenburg, Hofzicht, Hennenberg, Heymont, Hoogwerf, Overdam, Okkenburg, Oosterbroek, Oudendijk en Popelenburg. Tijdens de informatieavond op 8 november 2007 kregen bewoners inzage in het voorlopige ontwerp, waarna nog wijzigingen zijn doorgevoerd. Het definitieve ontwerp is op 8 januari 2008 vastgesteld door het college.

Beplantingsplan

Vanwege de rioolwerkzaamheden en de herinrichting die hierna plaats zal vinden, zijn de aanwezige bomen en beplantingen in beide wijken kritisch bekeken. Veel bomen blijken op de riolering te staan en een aantal bomen zijn van een slechte kwaliteit. Daarom is inmiddels een kapvergunning verleend voor 136 bomen in Vrouwtjeslant en in Koningshof voor 84 bomen. Naast het herinrichtingsplan is een beplantingsplan opgesteld, waarin staat waar welke bomen en struiken terugkomen. Zo blijft het groene karakter van beide wijken ook in de toekomst gehandhaafd.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden in beide wijken in de loop van februari 2008 van start gaan. Uiteraard wordt bij de kap van de bomen rekening gehouden met het vogelbroedseizoen, van 15 maart tot en met 15 juli. Indien mogelijk worden de bomen gefaseerd gekapt. Mocht u meer informatie wensen, kunt u contact opnemen met de heer Maas (project Koningshof) of de heer Nijrolder (project Vrouwtjeslant) via telefoonnummer 14 015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant