Snelheidsdisplays rouleren in gemeente

Gemeente 49 keer gelezen

Pijnacker - Doel van de snelheidsdisplays is het verminderen van de snelheid van motorvoertuigen. Het snelheidsdisplay geeft de snelheid weer van voertuigen, die in de richting van het display rijden.

Dit gebeurt door radardetectie. Als er sprake is van een snelheidsovertreding, dan knipperen de cijfers. De displays zijn voorzien van led-verlichting en een automatische lichtsterkteregeling.

De snelheidsdisplays veranderen regelmatig van plaats. Naar verwachting zal het rouleren bijdragen aan het vergroten van de verkeersveiligheid. Het voorkomt dat weggebruikers na verloop van tijd gewend raken aan deze displays, waardoor de snelheid weer toeneemt.

Milieuvriendelijk

Vijf displays zijn voorzien van een interne accu die opgeladen wordt met een zonnepaneel. Hierdoor zijn de borden makkelijk te verplaatsen en is hun energie milieuvriendelijk op te wekken.

De overige vier displays zijn voorzien van een interne accu die kan opladen via de openbare verlichting. De accu’s worden opgeladen gedurende de tijd dat de openbare verlichting ingeschakeld is. Hierdoor zijn de displays gedurende 24 uur in bedrijf.

De snelheidsdisplays worden opgehangen aan lichtmasten. Als dat niet kan, dan zijn twee losse palen beschikbaar, die zo nodig, op de roulerende locaties worden ingegraven. De locaties zijn vastgesteld door de afdeling Beheer Openbare Ruimte in overleg met de wijkmanagers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant