Voorbereidingen rond de jaarwisseling

Gemeente 100 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf maandag 29 december halen medewerkers van de gemeente een aantal prullenbakken tijdelijk weg. Dat geldt ook voor bovengrondse papiercontainers. Ondergrondse papiercontainers worden afgesloten. Dit om schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen.

Vanaf maandag 5 januari 2009 komen alle bakken en containers weer terug op hun plaats. Ook gaan dan de ondergrondse containers weer open. Om schade aan post te voorkomen, verwijdert TNT vanaf zaterdag 27 december uit voorzorg brievenbussen, die een hoog risico op schade lopen. Deze bussen worden vóór 9 januari weer teruggeplaatst. Op maandagavond 30 december sluiten alle brievenbussen. Ze worden weer geopend op donderdag 1 januari vóór 19.00 uur. De eerste buslichting is op vrijdag 2 januari.

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation aan de Molenweg 61 in Nootdorp is gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari. De overige dagen kunt u uw afval wegbrengen tijdens de reguliere openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Veilig vuurwerk afsteken

Vuurwerk afsteken mag van woensdag 31 december 2008 van 10.00 uur ’s morgens tot en met 02.00 uur op donderdag 1 januari 2009. Buiten mag u maximaal 10 kilo vuurwerk vervoeren van een erkend verkooppunt tot aan de voordeur. De gemeente verzoekt u vriendelijk geen vuurwerk af te steken in de buurt van kerken en verzorgingstehuizen. Denk ook aan het opruimen van vuurwerkresten, zodat bijvoorbeeld kinderen op nieuwjaarsdag zich niet kunnen verwonden met zogenoemde ‘weigeraars’.

Kerstboominzameling

Op woensdagmiddag 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur geeft de gemeente € 0,40 voor elke ingeleverde kerstboom. De inleverpunten zijn:

Delfgauw

Goudenrijderplein, winkelcentrum de Emerald

Kerkmeesterstraat, skatebaan

Nootdorp

Koningin Julianalaan, peuterspeelzaal

Wolverlei, speelterrein

Pijnacker

Oranjelaan, parkeerterrein het Baken

Park Berkenoord, parkeerterrein de Acker

Vrouwenrecht, pleintje

Ade, parkeerterrein Soete Suykerbol

Politie treft maatregelen oud en nieuw

Uit de krant