Rookverbod in horecagelegenheden

Gemeente 82 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vanaf 1 juli geldt er een rookverbod in alle openbare gelegenheden. De regels gelden dus voor cafés, restaurants, sportkantines, discotheken, coffeeshops, hotels, ijssalons, poppodia, theaters en andere instellingen voor kunst en cultuur of sport.

Ook mag u vanaf 1 juli niet meer roken in evenementenhallen, bij congrescentra, op luchthavens en in overdekte winkelcentra. De Voedsel- en Warenautoriteit ziet toe op de naleving van de regels.

Het rookverbod geldt niet in de open lucht. Buiten mag u dus wel roken, bijvoorbeeld op een terras. Het moet dan gaan om een terras in de open lucht. Dit mag wel overkapt (luifel) en afgeschermd zijn zolang er maar minimaal één zijde volledig open is. Op inpandige terrassen zoals in een overdekt winkelcentrum mag niet worden gerookt want die liggen niet in de open lucht.

Op grond van de Tabakswet is het toegestaan om één of meerdere rookruimten in te richten. Dit is echter niet verplicht. Een gelegenheid kan er dus ook voor kiezen geheel rookvrij te zijn.

Meer informatie vindt u op de website van het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport, www.minvws.nl > Onderwerpen > Roken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant