Afval aanbieden

Gemeente 46 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Inspecteurs openbare ruimte van de gemeente controleren regelmatig op het juist aanbieden van afval. Helaas constateren zij nog regelmatig dat niet iedereen het afval op de juiste manier aanbiedt. We leggen het u graag nog een keer uit.

Oud papier, karton, glas en textiel moet u aan te bieden in (en dus niet naast) verzamelcontainers bij milieuparken of het afvalbrengstation. Het is belangrijk want zo houdt u de straat netjes. U riskeert ook nog eens een boete van € 20,- als u het op een andere manier doet.

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation vindt u aan de Molenweg 61 in Nootdorp. De openingstijden zijn: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 uur. Als u huishoudelijk afval naar het afvalbrengstation wilt brengen, dan moet u uw barcodepasje meenemen. Bij de ingang wordt uw pasje gescand. Vervolgens wordt bepaald hoeveel afval u brengt en van welk soort het is. Deze gegevens worden daarna digitaal verwerkt.

Hoeveel afval mag u inleveren?

U mag jaarlijks met uw barcodepasje 4 m³ grof huishoudelijk afval en 25 kilogram klein gevaarlijk afval inleveren of (tegen betaling) thuis op laten halen. Komt u boven deze hoeveelheden uit, dan wordt het teveel aan het eind van het jaar in rekening gebracht. Grint, zand, grond, bouw-, sloop- en bedrijfsafval worden niet ingenomen. Meer informatie over het afvalbrengstation is te verkrijgen bij Avalex, tel. 070 - 337 30 00 of kijk op www.avalex.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant