Volgende stap wijkgericht werken

Gemeente 82 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het wijkgericht werken is een van de speerpunten van de gemeente. De komende maanden wordt een interactief proces ingezet, waarbij met vele interne en externe partijen wordt gesproken. Dit proces moet leiden tot een beleidslijn voor de toekomst.

Het bevorderen van burgerparticipatie, het verbeteren van de leefbaarheid, van de dienstverlening en van de communicatie tussen burger en gemeente zijn de belangrijkste doelen van het wijkgericht werken. Tot nu toe zijn twee wijkmanagers aangesteld, diverse wijkschouwen uitgevoerd en wijkbeheerplannen opgesteld. Daarnaast heeft de gemeente het Meldpunt Wijkbeheer ingesteld. Verder overlegt de gemeente regelmatig met bewoners, externe partners en maatschappelijke organisaties. Maar de nadruk ligt voornamelijk op het fysieke beheer en minder op de maatschappelijke aspecten van de wijken.

Bijdrage

Om een betere invulling te geven aan het sociale aspect, zit de gemeente van augustus tot november om de tafel met allerlei betrokkenen. Dit om sterke en zwakke punten van het wijkgericht in beeld te brengen en de aanpak in vergelijkbare gemeenten te onderzoeken. Verder is het belangrijk te weten wat men van elkaar verwacht en welke bijdrage men wil leveren aan het wijkgericht werken. In september praat de gemeente met woningcorporaties, politie, ouderenwerk, jongerenwerk, bewonersorganisaties. De inwoners worden geraadpleegd via het digitale burgerpanel en via wijkbijeenkomsten, die in oktober worden gehouden in de wijken Pijnacker Centrum/Dorp, Koningshof en De Venen.

Eind oktober wordt in een themabijeenkomst met de raadscommissie Wijken over de toekomst van het wijkgericht werken gediscussieerd. Uiteindelijk wil het college nog dit jaar besluiten nemen over de beleidslijn voor de toekomst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant