Controle inschrijving op school

Gemeente 264 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Ieder kind van vijf jaar en ouder is leerplichtig en moet bij een school of instelling ingeschreven staan. In de eerste twee weken van juli gaat de dit gemeente controleren.

Dit gebeurt via het leerplichtregistratiesysteem van de gemeente. Wanneer blijkt dat er geen school achter de naam van uw kind staat, kan dit een aantal oorzaken hebben:

De school heeft bijvoorbeeld de inschrijving nog niet aan de gemeente doorgegeven

Uw kind staat onder een andere naam op school ingeschreven

Uw kind staat (nog) niet ingeschreven omdat u nog geen schoolkeuze heeft gemaakt

Uw kind bezoekt een school buiten onze gemeente

Uw kind is mogelijk niet in staat onderwijs te volgen en is daarom nog thuis

De gemeente heeft wellicht een administratieve fout gemaakt.

Formulier

Als in de gemeentelijke registratie geen school achter uw kind staat vermeld, ontvangt u een brief en een antwoordformulier. U wordt vriendelijk verzocht dit formulier in te vullen en door de school van uw kind te laten stempelen. Binnen veertien dagen na dagtekening van de brief kunt u het antwoordformulier terugsturen in de bijgeleverde antwoordenvelop. Overigens worden zowel kinderen in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs gecontroleerd. De verplichting van inschrijving geldt niet als u met recht een beroep op vrijstelling heeft gedaan.

Meer informatie

Voor meer informatie over leerplicht kijkt u op www.pijnacker-nootdorp.nl > inwoners > onderwijs en kinderopvang > leerplicht. Heeft u daarna nog vragen, stuur dan een e-mail naar leerplicht@pijnacker-nootdorp.nl of bel de leerplichtambtenaren, tel. 015 - 362 62 62.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant