Maaien van wegbermen

Gemeente 1 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In de maanden mei en juni zien de bermen langs de buitenwegen er schitterend uit. De eerste bloei is voorbij. Tegelijk is het zicht voor verkeersdeelnemers behoorlijk verminderd.

Verder staat een deel van de planten nu zo hoog, dat zij bij een zware regenbui zullen knakken, waardoor ze (deels) op de weg terecht kunnen komen met gevaarlijke gladheid als gevolg. Hoog tijd om te gaan maaien.

De gemeentelijke aannemer is daar inmiddels mee begonnen. Uit oogpunt van veiligheid voor medewerkers moet hij smalle wegen, waarlangs de maaier aan het werk is, volledig afsluiten. Maar in het buitengebied van onze gemeente zijn omleidingsroutes vaak lang.

Even geduld

Daarbij komt nog dat het maaien van bermen ‘lopend werk’ is; de maaier rijdt steeds langzaam vooruit. Een langdurige afsluiting is dus niet nodig. De gemeente heeft daarom besloten de wegen niet volledig af te sluiten. Wel loopt u kans om ‘vast’ te rijden op het maaiwerk. Wij vragen dan enkele minuten van uw geduld tot de maaier u gelegenheid kan geven te passeren.

Uit de krant